Waarnemingen doorgeven Minimaliseren

Zoekgebieden
Om de gebieden binnen Drenthe waar weinig informatie is over het voorkomen van vissen in beeld te brengen is een zoekkaart gemaakt. Hierop kun je zien waar er nog behoefte is aan visgegevens.

Waarnemingen doorgeven

Het waarnemen van vissen kan op verschillende manieren: met een schepnet, de hengel, snorkelend/duikend, of op zicht (’s nachts met een zaklamp). Iedere waarneming is welkom! Het doorgeven van waarnemingen gaat het makkelijkst via één van de online invoermodules: telmee.nl, waarneming.nl, mijnvismaat.nl (voor hengelvangsten). Klik op een invoermodule naar keuze aan de rechterzijde van deze pagina om je waarnemingen in te voeren. De bruikbaarheid van je waarnemingen voor trendberekeningen neemt hierbij toe als je ook de waarnemingsmethode doorgeeft.

Activiteiten groepsverband
Ben je een beginner in het herkennen van vissen of ga je liever niet alleen het veld in? Een goede manier om de smaak te pakken te krijgen is het bijwonen van een excursie of basiscursus. Je kunt je ook aansluiten bij de Vissenwerkgroep Groningen Drenthe. Kijk in de landelijke agenda voor activiteiten bij jou in de buurt. 

 

spacer
dummy